En cartell

El Malentès d`Albert Camús  

Per què un Camus?

Mô Teatre, creat per Matilde Muñiz (actriu, directora, creadora d’espectacles, artista actiu del grup Comediants) i Jordi Odrí (actor, director, dramaturg i poeta) han dedicat la major part de la seva trajectòria, més de vint anys, a la presentació d’espectacles de creació pròpia, però també, de tant en tant, ha rendit homenatge als clàssics del segle XX. Així, amb Parella oberta, de Dario Fo,  Dies feliços, de Samuel Beckett, o Brossat, un treball sobre textos de Joan Brossa. També en alguna ocasió amb obres d’autors contemporanis que han estat del nostre interés: El cor d’un boxejador,  de Lubz Hübner, o darrerament amb Adreça desconeguda de Kressman Taylor.

Abordem amb entusiasme un text al que durant anys hem estat donant-li voltes i que aquest any, l’Any Albert Camus, pren una significació especial dins d’una sèrie d’actes que es faran al voltant de la figura del nobel francès d’origen menorquí.

La importància de Camus, un dels autors fonamentals del període de las postguerra, que despunta especialment per la seva obra narrativa amb L’estranger i El primer home, i per les seves obres teatrals Calígula i El Malentès, ens ha empès a muntar El malentès per la persistència del seu missatge, i perquè il·lustra amb elegància poètica l’atracció de l’autor per un món solar i tràgic, marcat per l’absurd.

El malentès és una tragèdia, a l’estil més clàssic de la paraula, l’atzar, el destí , el sí que marca la vida dels personatges en el seu desig de tirar endavant i manar sobre la seva existència, al mateix temps que recull tot el pensament, tan vigent encara avui, de la seva època, l’existencialisme, el pensament surrealista… Tot carregat de sarcasme, d’humor negre, però també d’una tendresa profunda per la  condició humana.

Aquest projecte es posa en marxa amb un equip d’actors entregats i sòlids; Matilde Muñiz, Espe Robert, Silvia Pons, Joan Taltavull i en un petit paper, i assumint  la direcció, Jordi Odrí. Des de la perspectiva de Mô Teatre, la intervenció en la manufactura de l’espectacle per part de tots i cadascun dels elements que conformen el “cast”, incloent-hi  el tècnic, Andrés Bley, és absolutament fonamental i marca el nostre estil propi.

Estrenat el 18 de febrer de 2017 al Teatre Principal de Maò.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s